Skip navigation
Marathon

Dit pittoreske, tropische stadje knapte zichzelf op door een aantal nieuwe parken in te richten. Het onberispelijk onderhouden Sombrero Beach is er een van. Ook de luchthaven werd gerenoveerd. De vernieuwingen werden uitgevoerd met inachtneming van het behoud van de simpele zeevaart- traditie van Marathon.

Marathon ligt verspreid over Vaca Key, Flat Deer Key en Grassy Key. Het is een zestien kilometer lange eilandenstad gesitueerd in het midden van de Florida Keys. “Het hart van de Keys” zoals Marathon is gekend, voor zijn geografische ligging maar ook als reflectie van de oude Keys’ levensstijl waar je geniet van het spectaculaire vissen, duiken, snorkelen en zeilen.Sombrero Reef, een door de federale overheid beschermd stuk van het enige levende koraalrif van Noord Amerika, is slechts op enkele kilometers buiten de kust gelegen. Voorbij het rif is het diepblauwe water van de Straat van Florida waar in de winter tonijnen en zwaardvissen in overvloed te vinden en in de zomer goudmakrelen. Aan de noordelijke zijde van het eiland ligt het kalme water van de Golf van Mexico en de Baai van Florida.

In het midden van het eiland vind je Boot Key Harbor, een vredige, tropische inham. De haven is gekend voor zijn zonsondergang en als stads- marina.

In Crane Point kunnen bezoekers wandelen door het wonderlijk mooi bewaarde tropische hardhout-bos en het huis bezoeken die kolonisten in het begin van de twintigste eeuw optrokken.

Liefhebbers van verse zeevis kunnen genieten van lokaal gevangen vis in een van de vele restaurants die aan het water gelegen zijn. Misschien nog een van de beste aspecten van Marathon is het feit dat je niet hoeft te besparen op de kosten van je accommodatie. Je kan er kiezen tussen prive woningen, condominiums, kleine motels en tropische resorts.